Quickmenu

Knappe Kneusjes: een warm nest voor iedereen

Kromme beentjes, kale plekken of een introvert karakter? Maakt dat je minder waard? DOA vindt van niet. Soms komt perfectie gewoon met - kleine - gebreken. Wij gunnen ieder dier een zo lang mogelijk en dierwaardig bestaan en dus de bestmogelijke opvang. Om dat mogelijk te maken hebben we Knappe Kneusjes in het leven geroepen. De complete opbrengst van Help! Ik heb een hondenleven 2015 gaat naar de Knappe Kneusjes. Dus doe mee met de actie of doe een donatie aan één van onze deelnemers!

Wie zijn onze kneusjes?

Als je in het asiel zit en je hebt de status van een kneus omdat je als hond-op-leeftijd al heel lang wacht, lastig gedrag vertoont of omdat je als kat dure medicatie nodig hebt, dan kan het bijzonder moeilijk zijn een geschikt baasje te vinden. Neem Pépé, die enorm bang is. Of Elza, die veel en veel te dik is. Of Rocky, die zijn ras, zijn kleur en zijn gedrag tegen heeft. 

Wat doen we voor kneusjes?

Een kneusje vindt vaak niet uit zichzelf een baasje. Daarom gaat DOA met Knappe Kneusjes actief op zoek naar een oplossing op maat. Zo kunnen we onze zieke logees, oude besjes, lastposten en langzitters toch het thuis bieden waar ze blij en stressvrij oud kunnen worden.

Hoe doen we dat? Nou, we zorgen er bijvoorbeeld voor dat onze kneusjes alle medische hulp kunnen bieden, ook al hebben we daar hulp van specialisten en/of een dure operatie voor nodig. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat ons medisch potje altijd goed gevuld is.

Dieren met een gedragsprobleem moeten worden getraind, dit geldt zowel voor de honden als de katten. Hier hebben we professionele gedragstherapeuten en trainers voor nodig. Voor de zware gevallen willen we een  heropvoedingskamp gaan opzetten, waar superintensieve training gegeven kan worden in een omgeving die daarvoor optimaal geschikt is.

Sommige dieren willen we plaatsen in permanente pleeggezinnen, die de dieren verzorgen tot aan hun dood. DOA ondersteunt deze pleeggezinnen dan bijvoorbeeld bij de medische kosten, gedragstherapie of andere verzorgingskosten. En voor de dieren die niet meer in een huishouden passen willen we een permanente tehuis oprichten waar dieren in een huiselijke omgeving met veel ruimte en voorzien van goede zorg oud kunnen worden.

Leer de kneusjes kennen!

Meer weten over onze kneusjes en wat wij voor hun doen? Klik op de foto's voor hun verhaal!
 
!-- Facebook Conversion Code for Alexander -->