Quickmenu

Knappe Kneusjes: Elza 

Elza is een gewichtige dame van 9 jaar. Ze woog maar liefst 10 kilo toen ze bij ons binnenkwam. Inmiddels zijn er al wel 2,5 kg van af, maar haar streefgewicht zit zo rond de 5,5 kg.

Afvallen is niet makkelijk voor Elza. Ze beweegt niet zo veel, hoewel dat al wat beter wordt, nu ze minder door haar pootjes zakt. Ze is speels en lief en loopt heel graag buiten. Helaas had haar vorige baas geen tuin en dus kwam er van bewegen niet zo veel. Niet iedereen beseft meteen hoe moeilijk het is om een huisdier te laten afvallen. Tweeënhalve kilo betekent immers een derde van haar totale gewicht. Het is ook niet een kwestie van gewoon wat minder brokjes. Iemand moet echt de wil en tijd hebben om haar telkens weer te wegen, uit te rekenen wat en hoeveel ze mag eten - want ze moet wel voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen. Dat allemaal ook nog eens onder begeleiding van de dierenarts, want met zo veel extra kilo's op haar heupen, is de kans op artrose of diabetes heel groot.

Elza is een van onze kneusjes voor wie we het Kneuzenfonds hebben opgericht. Daarmee kunnen we een eventueel pleeggezin financieel ondersteunen in ruil voor liefde, aandacht en een consequent fitnessprogramma.

Wil je Elza helpen?

Als je Elza en alle andere kneusjes wilt helpen doe dan mee aan Help! Ik heb een hondenleven
  
Kun je zelf niet meedoen aan deze geweldige actie? Doe dan een donatie aan één van onze deelnemers! Je kunt ook vriend van DOA worden en onze kneusjes structureel ondersteunen.
 
Terug naar het Knappe Kneusjes overzicht
 

Elza op Instagram

#snapaura #instacollage

Een foto die is geplaatst door Dierenopvang Amsterdam (@dierenopvangamsterdam) op

!-- Facebook Conversion Code for Alexander -->