Quickmenu

Veelgestelde vragen over deelname aan
Help! Ik heb een hondenleven

 

Moet ik het startbedrag al hebben als ik me aanmeld als deelnemer?

Nee hoor. De sponsorwerving begint na je aanmelding pas. Op het moment dat je in september 24 uur achter tralies gaat moet je het startbedrag bij elkaar hebben.

Hoe hoog is het startbedrag?

Het startbedrag is €500 voor solodeelnemers. Dit bedrag staat gelijk aan de kosten van een gemiddeld basisverblijf van een asieldier. Voor duo's is het startbedrag €600 in totaal en voor estafetteteams €700 in totaal.

Wat als ik het startbedrag niet bij elkaar krijg?

Natuurlijk krijg je het startbedrag wel bij elkaar! Dat is niet zo moeilijk als het lijkt. Alles wat je nodig hebt is inzet, enthousiasme en een goed verhaal. En wij helpen je erbij natuurlijk! We organiseren infobijeenkomsten, je krijgt een toolkit fondsenwerving met allerlei tips&tricks en je kunt altijd bij het Help!-team terecht bij vragen of als je advies nodig hebt.
 

Waarom moet ik 12,50 euro inschrijfgeld betalen? 

Voor het inschrijfgeld krijg je ons Help!-welkomstpakket dat je helpt met sponsors werven. Ook krijg je daarmee toegang tot onze voorlichtingsbijeenkomst en je krijgt een Help!-shirt.

Iemand uit het buitenland wil mij sponsoren! Hoe werkt dat?

Mensen uit het buitenland kunnen doneren via JustGiving met een creditcard. Als zij geen creditcard hebben is het meest handige dat zij de donatie aan jou overmaken. Jij kunt vervolgens de donatie zelf op je actiepagina storten.
 

Iemand wil mij met cash geld steunen. Hoe werkt dat?

Je neemt het geld dankbaar aan en dan maak je zelf het bedrag over op je actiepagina op JustGiving.

Hoe is een kennel ingericht?

Je hebt de beschikking over een binnen- en een buitenkennel. In je binnenkennel beschik je over een slaapmatje en een slaapzak. In je buitenkennel is verder niks. Binnen- en buitenkennel samen zijn zo’n 6 m2. Je kunt sponsors werven voor meer comfort in je kennel.

Wat mag ik allemaal meenemen het hok in?

Niet veel, alleen basics:
  • een klein toilettasje met daarin 5 items naar keuze.
  • een tasje met daarin schoon extra vest of dikke sokken om jezelf warm te houden.
  • medicatie indien noodzakelijk
  • rookwaar liever niet, maar mocht je niet zonder kunnen dan kun je dit zeker meenemen en krijg je op gezette tijden toegang tot je buitenkennel om te roken.
Meer dan dit niet, tenzij je hier een goede reden voor hebt, dan kun je dit altijd voorleggen aan het Help!-team. En…..er wordt gecontroleerd op smokkelwaar! 

Hoe warm of koud is het in de kennel?

In de kennels is het standaard 18 graden. Zorg dus voor een vest en dikke sokken!
 

Wat krijg ik te eten?

De basis bestaat uit brood met beleg, fruit en water. Aanvullend kun je sponsors werven voor "voedselverrijking.” Je mag zelf geen eten mee de kennel in nemen.

Wordt er rekening gehouden met een dieet?

Jazeker, meld dit echter wel ruim van tevoren via het aanmeldformulier.

Ik heb last van een fysieke beperking. Kan daar rekening mee gehouden worden?

Dat ligt eraan wat de beperking is.  Geef aan welke beperkingen er spelen bij je aanmelding, dan kunnen we kijken wat er mogelijk is. Er deden bij vorige edities van Help! Ik heb een hondenleven wel mensen mee met een beperking. Je moet wel fysiek in staat zijn om 24 uur in een kennel te verblijven van max. 1.95 hoog. Vraag bij twijfel advies aan je huisarts of behandelend arts.

Hoe vaak mogen we in 24 uur het hok uit?

Je mag 1x het hok uit om 30 minuten te luchten op het speelveld. Ook zijn er regelmatig toiletpauzes.
Je kunt sponsors werven voor verrijkingen waardoor je vaker uit je hok mag.

Zijn er rookpauzes?

Er is op bepaalde tijden de mogelijkheid tot roken in je eigen buitenkennel. In je binnenkennel is roken verboden.

Ik moet bereikbaar blijven voor mijn kinderen/ziek familielid, is dat mogelijk?

Indien dit noodzakelijk is zullen wij zorgen dat dit mogelijk is. Geef dit zo vroeg mogelijk aan.

Mag ik mijn hond meenemen de kennel in?

Nee, in principe niet. Je kunt je hond wel gratis onderbrengen in ons Pet&Breakfast dierenpension. Geleide- en hulphonden mogen wel mee de kennel in. Hou er wel rekening mee dat je dan je kennel niet kunt delen met een andere deelnemer.

Kan ik stoppen met de actie wanneer ik wil?

Er is altijd een mogelijkheid om stoppen wanneer je wilt. Elke kennel heeft een noodsleutel die gebruikt kan worden. Wel is het event voor jou dan afgelopen. 

Is er toezicht voor noodgevallen?

Ja, er is 24 uur per dag iemand van het Help!-team aanwezig die rondes door de kennel maakt.

Hoe kan ik communiceren met de buitenwereld?

Er is mogelijkheid om te communiceren met buitenwereld dmv  een bord en stift. Het Help!-team kan hiervan een foto maken en op Facebook plaatsen. Je kunt sponsors werven voor 20 minuten internettoegang. Tijdens openingstijden kunnen mensen bij je op bezoek komen. Op zondag 27 september heeft DOA open dag, dus genoeg aanloop!

Mogen er mensen bij mij op bezoek komen?

Ja, tijdens de openingstijden van het asiel mogen er mensen bij je op bezoek komen. Die mogen echter geen eten, drinken of je mobiele telefoon meebrengen. En jij mag je hok niet uit! Op zondag 27 september hebben we open dag, dus dan krijg je sowieso heel veel bezoek!

Mogen minderjarigen meedoen?

Minderjarigen van 12 jaar of ouder mogen alleen meedoen onder toezicht van een volwassene die 24 uur meegaat de kennel in. Als je 18 jaar of ouder bent kun je zelfstandig deelnemen.

Welke verrijkingen kan ik krijgen in de kennel?

Als je het startbedrag bij elkaar hebt kun je sponsors gaan werven voor meer comfort in je kennel. Deze zogenaamde verrijkingen zijn gestaffeld, je zult dus een bepaald bedrag bij elkaar moeten krijgen om deze verrijkingen ook echt te krijgen. Kijk hier voor de opbouw van de verrijkingen.
 

Hoe weet ik hoe mijn sponsorwerving loopt als ik in de kennel zit?

Ook als je in de kennel zit kunnen mensen nog steeds doneren. Het Help!-team houdt bij of je tijdens je 24 uur in de kennel verrijkingen binnenhaalt en zal er ook voor zorgen dat je die dan krijgt. Het Help!-team zal je ook regelmatig komen vertellen hoeveel donaties er op jouw actiepagina zijn gedaan. Ook nadat je de kennel hebt verlaten kunnen mensen nog steeds een tijdje doneren. Je kunt dan echter geen aanspraak meer maken op de verrijkingen.

Wat gebeurt er met de opbrengst van deze actie?

Het geld dat deze actie oplevert, investeren we in ons kneuzenplan. Dit kneuzenplan behelst alle activiteiten die ertoe leiden dat moeilijk plaatsbare dieren die verblijven in het Dierenopvang Amsterdam een dierwaardig leven kunnen leiden. Zie de pagina kneuzenplan.

Hoeveel blijft er aan de strijkstok hangen?

Help! Ik heb een hondenleven maakt gebruik van het platform Just Giving. Hierop kunnen deelnemers hun eigen actiepagina aanmaken, bijhouden en rondmailen. Donaties zijn  mogelijk via ideal of creditcard en worden direct overgemaakt naar DOA. De kosten voor Justgiving zijn 5 % van de opbrengst. Dat is ver onder het CBF-norm van 25% en betekent dat 95% van de opbrengst ten goede komt aan de dieren.
!-- Facebook Conversion Code for Alexander -->